Campagnemateriaal

Algemene sensibilisatie

 

Een cavia zit in een speelgoedtasje. Twee jongens kijken achter glas naar een pup. De tekst luidt: Ben je echt klaar voor een huisdier? Een kat zit tussen cadeaus op een schoorsteenmantel. De tekst luidt: Ben je echt klaar voor een huisdier?

Flyer

Affiches

Boodschap

Denk na voor je een dier in huis haalt. Informeer je goed over de noden van het dier, zowel qua huisvesting als verzorging, tijdsinvestering en kosten. Op de website www.huisdierinfo.be vind je algemene informatie over het houden van dieren maar ook diersoortspecifieke info.

Adopteer een dier

Sterilisatie katten

Sterilisatie affiche 2018 - GinoSterilisatie affiche 2018 - Minoes

 

Affiches

Boodschap

Sinds 1 april 2018 is het verplicht om je kat te laten steriliseren / castreren. Dit is nodig om het aantal zwerfkatten te verminderen.

Registratie hond en kat

Karl Vannieuwkerke houdt zijn hond vast. Hij roept op om de chip van je hond te controleren. Natalia houdt haar kat vast. Ze roept op om de chip van je kat te controleren. Affiche%20Registratie%20Hond-90x127.jpg affiche verhuis hond Meisje geschminkt als zwart witte kat heeft een zwart witte kat vast.

Flyer

Affiches

Boodschap

Jaarlijks kunnen heel wat verloren gelopen honden en katten niet terugkeren naar hun baasjes omdat de dieren niet (correct) zijn gechipt en/of geregistreerd. Vaak is dit te wijten aan een verhuis waarbij men is vergeten de gegevens van de dieren te laten aanpassen. Correct chippen en registreren van honden en katten kan heel wat leed (zowel bij dier als mens) besparen.

Positieve lijst reptielen

Afbeelding van een affiche met de tekst 'Niet elk reptiel mag je houden. Bekijk de lijst op www.huisdierinfo.be'

Affiche

Flyer

Boodschap

Sinds 1 oktober 2019 mogen enkel de reptielen die op de positieve lijst staan, vrij gehouden en/of verhandeld worden.

Varia

Hond met koptelefoon op. Op de achtergrond is vuurwerk te zien. Brandweerman houdt een hond vast. Op de achtergrond staat een kerstboom. De tekst op de foto zegt: Ik knal zonder vuurwerk.

Affiche

Enkel digitaal

Boodschap

Vermijd het afsteken van vuurwerk. Het is niet alleen gevaarlijk maar ook dieronvriendelijk.

affiche hond in de oven

Affiche

Enkel digitaal. De affiche kan afgeprint worden en aan de ingang van een winkel of nabijheid van openlucht parking gehangen worden.

Boodschap

Laat je hond of ander huisdier niet achter in de wagen wanneer het mooi weer is. De temperaturen kunnen in een gesloten wagen gauw oplopen.

Kind verkleed als konijn geeft een wortel aan een konijn dat wegkijkt. De tekst meldt: Vlekkie wil liever een echt konijn als vriend.

Affiche

Boodschap

Konijnen zijn sociale dieren. Voor het welzijn van het dier moet je ze met minstens 2 houden.
Meer informatie over konijnen

Video's

Het geslacht Cnaegh

 

Max

 

Minoes

 

 

Bestelformulier
Gebruikersvoorwaarden

Lokale besturen, dierenartsen, asielen en verenigingen, dierenzaken, ... kunnen gratis affiches en flyers bestellen via het bestelformulier.

Iedereen mag het digitaal materiaal gebruiken zolang dit is om te informeren en sensibiliseren over dierenwelzijn.

De afbeeldingen moeten gebruikt worden in zijn geheel en dus herkenbaar met logo van de Vlaamse overheid. Er mogen geen eigen logo's worden toegevoegd zonder uitdrukkelijke toestemming.

Contacteer ons

Dienst Dierenwelzijn
dierenwelzijn@vlaanderen.be